Analyse
Din analyse er den del af din opgave som fylder mest (ca. 10 sider) og er derfor et af de centrale afsnit i projektet. I din analyse skal du koble din teori og din empiri (data) iht. din valgte metode.
En analyse er en helt central del i projektet – uanset hvilket fag der er tale om. Det er i analysen du skal undersøge dit spørgsmål i problemformuleringen.
Analyse kan defineres som mødet mellem et redskab (teorier, metoder eller begreber) og en genstand (empiri eller data, som kan optræde i forskellige former som fx interview, praksisfortællinger, observationer, spørgeskemaer)
At lave en analyse betyder, at du gør mere end bare at redegøre for en bestemt teori, metode eller indsamlet empiri. I en analyse skal du gøre dig fagligt interessante og systematiske iagttagelser og fremanalysere vigtige faglige elementer ved den genstand, du har valgt undersøge.
At analysere betyder at du skal opløse en genstand (empiri) eller en helhed i dens enkeltdele med henblik på at undersøge disse enkeltdele og deres indbyrdes forhold.
For at du kan analysere skal du anvende din empiri, teori og metode. Da det ellers vil ende ud i en beskrivelse eller genfortælling. Det er i analysen, du viser, at du ikke blot har forstået metoder og teorier, men at du også er i stand til at anvende dem på konkrete genstande eller områder.
Materiale til at læse mere om Analyseafsnittet
Du kan læse mere om hvordan du laver en god analyse :
HER - hvad er en analyse
Handout “Hvad er en analyse?”
Bog “God stil i professionsopgaver - en grundbog” kap 11. s. 141-153.
Tips til analysen:
Opdel analysen i flere underafsnit med hver sin underoverskrift og hvert sit fokusområde.
For at skabe en rød tråd i analysen er det en god idé at afslutte hvert analyseafsnit med en delkonklusion, hvor der samles op på de vigtigste pointer og resultatet - husk at se om det hjælper dig til at svare på problemformuleringenKig på din problemformulering og læs dit analyseafsnit – svarer analysen på din problemformulering? Hvis ikke skal afsnittet ikke med i projektet.
Brug gerne figurer og tabeller til at forklare og illustrere dine resultater fra din empiri til at underbygge, hvad du skriver i teksten.
Pas på med ikke at ville for meget - udvælg det relevante