Tidslinje
Når vi skriver projekter, anbefaler vi at du laver din egen tidslinje. Når man begynder på sit projekt, vil man ofte tænke, at man har masser af tid. I en travl hverdag går dagene hurtigt og man risikerer at skulle lave meget i sidste øjeblik, hvilket i denne størrelse projekt vil have indflydelse på det endeligt resultat, hvis der ikke bliver sat tid af til de enkelte afsnit.
Det at udarbejde en tidslinje for sit projekt er med til at give et overblik og en aftale med sig selv om, hvad man skal nå, og på denne måde få et projekt der er gennemarbejdet.
Inspiration til opgaver du skal tage stilling til, når du laver din tidslinje
Hvor i projektet skal du starte?
Hvad skal du bruge mest tid på? Afsæt tid på de forskellige dele af opgaven – husk at dataindsamling skal laves inden analyse kan skrives.
Hvem i dit netværk kan du sparre med ift. opgaven?
Skal du bruge vejledning fra en underviser?
Hvor meget kan du skrive i din fritid vs. i undervisningen?
En tidsplan er god for at undgå faldgruber som nedenstående
• Manglende plan for arbejdet, som giver mange tilbageløb.
• Kommer i gang for sent, da man jo har ”masser” af tid.
• Undervurderer tidsforbruget til den samlede opgave.
• Indsatsen til empiriindsamling bliver voldsomt undervurderet og der indsamles kun et eller ganske få interviews, som medfører en noget svag og manglende empiri.
• Analyseafsnit påbegyndes for sent og arbejdet med dem bliver for presset med et dårligt resultat til følge (analyse er svært for mange).
• Teoriafsnit bliver i alt for høj grad en gengivelse af teori, uden kritisk refleksion over anvendelsen.
• Der bliver indarbejdet alt for meget analyse i teori-afsnittene, som burde placeres i analyseafsnit.
• Opgavestrukturen/afsnitsnummerering/inddeling gennemtænkes ikke og bliver rodet og meningsforstyrrende.
Jeg har lavet et udkast til en tidslinje (se billede nedenfor), men da vi alle er forskellige, skal du lave din egen tidslinje.
Den første deadline:
7. april - her skal problemstilling og problemformulering sendes til godkendelse samt tanker om hvilken teori der anvendes i projekt og hvordan teorien skal hjælpe dig med at belyse din problemformulering.