Storytelling

  • Storytelling handler om de følelser, oplevelser, behov og billeder, som du kan skabe i gæstens sind

  • At fange gæstens opmærksomhed, danne kunderelationer og kundeloyalitet til de forskellige kundesegmenter

  • Det kan være gennem tekst, video, billeder i menukortet, interpersonelt, og hvad man nu ellers kan finde på

  • Du skal fortælle en god, inspirerende historie, som folk vil huske, og som går lige i hjertet på modtageren

  • Med storytelling kan man skabe et emotionelt kontaktpunkt ud af et funktionelt kontaktpunkt ved at skabe en fortælling

Hvilke historier huskes?

Historien skal være forståelig: Brug ord som målgruppen forstår. Undgå slang og fagudtryk. Fortæl historien i en logisk rækkefølge og tænk over, at de vigtigste elementer i historien også er dem, som får mest opmærksomhed.

Historien skal have et indhold, som er værd at huske: Tænk over om historien er interessant for lytteren eller kun for dig selv. Involver lytteren i historien. Tilbyd en ny synsvinkel på et emne, uden at lytteren skal tage stilling eller lad lytteren spille en rolle i historien.

Historien skal give anledning til refleksion: For eksempel, inspirere til en ny tanke eller en ændret adfærd. Tænk over, hvilke følelser og refleksioner som du vil skabe med historien. Historier er bedst, når der er en morale, og lytteren tænker, “hvad kan jeg lære af det?”

Hvilke historier skal så fortælles til gæsten?

Hvor foregår historien henne? Udvælg et kontaktpunkt, hvor jeres service er funktionel/og kan twistes til emotionel? Ved ankomst, i restauranten, i køen, på gangen eller på toilettet.

Hvad skal formidles? Historien om bygningen (hvad var her før), historien om billederne på væggen, om placeringen af bygningen eller om råvarerne.

Hvordan skal det formidles? Hvilke kanaler skal anvendes til at fortælle historien? Skal det være gennem SoMe, menukort eller gennem en samtale?

Har du lyst til at klse mere om, hvordan konceptet Storytelling kan benyttes i dit arbejde? Læs med her!