Oplevelser der er økonomisk bæredygtige

Den oplevelsesøkonomisk-baserede forretningsmodel bliver den fremtidige forretningsmodel – men hvordan gør vi det i praksis?

Med en trend imod møder med stigende kundekrav om oplevelser, bæredygtighed og samspil også med virksomhedens CRS politikker, ser vi frem i en tid, hvor vi som konferencested må udvikle os yderligere. Vi dykker ned i mødeplanlæggernes tanker, og til brug for det strategiske arbejde omkring kundesegmenter, analyser og beslutning om ændring i gæsterejsen.

De vigtigste findings fra webinar

Ca. 40 dygtige branchefolk var samlet til webinar om “Oplevelser der er økonomisk bæredygtige”

  • Konkret stillingtagen til hvert kontaktpunkt. Hvor skabes/gives henholdsvis; service, oplevelse og værtskab.

  • Hvordan sikrer vi økonomien i forretningsmodellen, og med udgangspunkt i kontaktpunkterne?

  • Løbende genbesøg af basisydelsen, og hvad der skal være ‘det ekstra’, for herigennem at planlægge, hvad der skaber ambassadører. Se løbende på jeres kommentarer i Relation Manager for inspiration fra gæstens oplevelse af jeres basisydelse.

  • Meget er som det plejer, men der er samtidig meget bevægelse i den tid vi lever i. Det betyder, at vi skal arbejde med positionering, og forstå de bitte små - og løbende justeringer - der er nødvendige for at imødekomme hvert kundesegmentet.

  • Traditionelt arbejder vi med fire overordnede kundesegmenter. I har hver især en række yderligere opdelinger af jeres segmenter. Vi talte om nye relevante ‘undersegmenter’, der kan opstå og være relevante for at undersøge den adfærd, der ligger til grund for købsbeslutningen og den oplevede værdi ved opholdet.

  • Når vi taler om de ord, som gæsten bruger til at finde os, kan vi opleve, at mødebookeren jo allerede kender vores styrker. Spørgsmålet er, hvorvidt den fremtidige mødebooker også gør det - og hvordan vi kan bruge viden til markedsføring og SoMe. Fx talte vi om, at når man googler “Venue” kommer der “kun” eventbureauer frem.

  • Der er kunder til de fleste. Vær ærlig og tydelig i positioneringen. Overvej om du kan inddrage omgivelser og finde nye relevante samarbejdspartnere. Differentieringen ligger i at justere på de små knapper.

  • Din prissætning er som bekendt afgørende for din bundlinje. Meget af det der blev talt om på webinaret, handlede om at ramme den rigtige sammenhæng mellem leverancen og prissætningen. Overvej og gennemfør analyser, der viser om det også gælder hos dig!

  • Analyse af grundlag for prissætning bør også indeholde tanker om prisfølsomhed, og om produktet kan prissættes mere værdibaseret.

  • I arbejdet med kundestrategien, er det naturligt at vurdere, om virksomhed er bagud, ved siden af eller foran jeres gæster. Alle tre muligheder er et strategisk valg. Hvis I vælger at være foran gæsten, vil det give jer en tydelig positionering, samtidig med, at det vil kræve en særlig kommunikation indsats.

  • Venue er ikke nødvendigvis kun fest og farver. Begrebet kan også inspirere til at skabe inspiration og motivation hos gæsterne. Overvej små unikke vinkler, der definerer hver vores steder, så gæsten netop vælger jer, samtidig med at den oplevede basisydelse svarer til det solgte.

  • Når vi styrker vores sociale kapital inspirerer vi gæsten til arbejdsglæde. Samtidig skaber dette fundament for godt samarbejde og kollegaskab også en direkte sammenhæng til gæstens oplevelse og dermed loyalitet.

  • Tilbyde co-creation, der som begreb skaber grundlag for, at gæsten er medskaber af egen oplevelse. Tydelig rammesætning, herunder stillingtagen til økonomien omkring den øgede værdioplevelse, vil være nødvendig.

Service, oplevelse og værtsskab

På faget Service, oplevelse og værtsskab går vi i dybden med analyse og udvikling af, hvordan vi skaber attraktive oplevelser, der samtidig er økonomisk bæredygtige.

Hvor er balancegangen mellem at skabe attraktive oplevelser og en økonomisk bæredygtig virksomhed i kontaktpunkterne på gæsterejsen?

Kontaktpunktet skal være attraktivt for gæsterne, men det skal også være økonomisk bæredygtig for virksomheden, der skal levere service, oplevelser og værtsskab.

Revenue Management

Interesseret i en højere omsætning med det samme kundegrundlag? På faget Revenue Management går vi i dybden med at maksimere virksomhedens indtjening.

På faget dykker vi ned i det økonomiske potentiale ved forskellige tiltag - og hvordan kundesegmentering giver viden om de forskellige gæsters betydning for indtjeningen samt betydningen for strategier for prisfastsættelse og betydningen af prisfølsomhed.

Vil du vide mere…

Vil du arbejde i dybden med økonomisk bæredygtige oplevelser? Så håber vi at se dig og dine kollegaer til fx disse to akademifag. Fagene har det til fælles, at der tages udgangspunkt i operationelle værktøjer og modeller, der sættes i relation til service og oplevelser, og som derfor kan implementeres direkte efter kurset. De enkelte fag kan naturligvis også gennemføres hjemme hos jer, og så indholdet skræddersys til netop jeres ønsker og behov.

Du finder vores samlede uddannelseskatalog her

Trends & inspiration

Hos Asnæs & Vangstrup er grøn omstilling og bæredygtighed naturligvis også højt på agendaen. Vi kan fx bidrage med:

  1. Facilitering af strategiprocesser indenfor bæredygtighed, og i relation til gæsteoplevelsen.

  2. Projektleder for innovationsprocesser, hvor madkonceptet udvikles med en større bæredygtigprofil.

Hvis du, som os, vil dykke længere ned i at skabe bæredygtige gæsteoplevelser, kan vi anbefale at læse mere om “De syv veje fremad for turismeerhvervet” hvad angår bæredygtighed - en del af en analyse udarbejdet for Wonderful Copenhagen

1. Høje ambitioner giver ”wow-faktor”.

2. Skridt for skridt – kunder, leverandører og ansatte skal kunne følge med.

3. Lad være at vente på pres fra den enkelte ferieturist

4. Fokusér kommunikationen på kerneydelsen

5. Bliv certificeret med et relevant og anerkendt mærke.

6. Se dig om efter bæredygtige leverandører

7. Omstilling kræver, at hele organisationen er med